AKÉ DOKLADY POTREBUJETE K SCHVÁLENIU ÚVERU A KOĽKO TO BUDE TRVAŤ? - Visual real, s.r.o.
Bezplatná konzultácia

Zložili ste zálohu za nehnuteľnosť a chcete vedieť čo bude ďalej? Kedy budete mať hypotekárny úver schválený? Aké doklady potrebujete?

Náš klient je vždy vopred informovaný o ďalšom kroku, čo robíme my a čo potrebujeme od vás, ako od žiadateľa o úver. Zároveň zabezpečujeme plynosť priebehu celého procesu pri schvaľovaní a dávame pozor, aby bolo všetko vždy načas. Našú prácu oceňuju klienti, ktorí chcú mať vzdy o všetkom prehľad, ale aj klienti, ktorí nemajú žiadne skúsenosti a spoliehajú sa na nás, že sa za nich o všetko postaráme.

1. Kedy bude hypotekárny úver schválený? Od doloženia všetkých dokladov do banky by štandardný úver mal byť schválený do 2 týždňov. Jednoduchý úver v jednej banke môže byť schválený do 2 dní, až po komplikovanejší v inej banke aj 30 dní. Ak budete dofinancovávať nehnuteľnosť stavebným úverom, je potrebné k dobe započíťať pre istotu ďalšie 2 týždne.

2. Aké doklady potrebujete k schváleniu hypotekárneho úveru a k podaniu žiadosti o úver?
K žiadosti o úver od vás budem potrebovať:
- názov, adresa, alebo IČO zamestnávateľa (postačuje jedna informácia);
- dátum, od kedy pracujete v danej firme;
- pracovnú pozíciu/ odbor podnikania zamestnávateľa;
- posledných 6 výplat v čistom, (ak žiadate o úver v SLSP alebo Unicredit Bank, tak posledných 12 mesiacov). Banka si príjem overí cez sociálnu poisťovňu. Vojakom, policajtom a hasičom sociálna poisťovňa príjem neoveruje a v tomto prípade potrebujete aj potvrdenie o príjme. Po výbere banky vám zašleme požadované tlačivo, ktoré predložíte zamestnávateľovi, aby vám potvrdil príjem;
- scan OP - prednú a zadnú stranu od vás aj spolužiadateľa;
- t.č. a email, najvyššie ukončené vzdelanie (ak máte aj titul) na vás aj spolužiadateľov;
- počet detí
- ktorú banku/y ste si vybrali a fixáciu,
-
informáciu, aké máte aktuálne spotrebné úvery, hypotekárne úvery, leasing, kreditnú kartu, povolené prečerpanie. V ktorej banke ich máte a ktoré sa budú splácať a ktoré nie. Plus ich zostatok, pôvodnú výšku a mesačnú splátku.

K žiadosti o úver od vás budem potrebovať (zabezpečí realitná kancelária):
-podpísanú rezervačnú zmluvu, alebo podpísanú zmluvu o budúcej zmluve, alebo návrh kúpnej zmluvy (návrh KZ nemusí byť podpísaný),
- OP majiteľov nehnuteľnosti,
- znalecký posudok na nehnuteľnosť, (k posudku vek stavby,...). Znalecký posudok si hratíte sami, ale realitná kancelária vám pomôže zabezpečiť súdneho znalca, odovzdá znalcovi všetky podklady k vypracovaniu znaleckého posudku a zrealizuje so znalcom obhliadku.V prípade, ze pracujete kratšie ako 12 mesiacov, alebo vám končí doba určitá, banka si môže vyžiadať ďalšie podklady - potvrdenie o príjme, prácovnú zmluvu či potvrdenie od zamestnávateľa, že vám plánuje predĺžiť dobu určitú. 

Dokladovanie príjmov SZČO, s.r.o.
To už sa líši podľa toho, akú máte formu príjmu (DU, TPP, SZČO, s.r.o) a v akej banke žiadate úver. Podľa druhu nehnuteľnosti, vášho príjmu vám povieme, ktoré dokumenty nám môžete dať, aby sme mohli podávať žiadosť čim skôr, akonáhle si nájdete svojú vysnívanú nehnuteľnosť.

Dôležité: pokiaľ ste nedoložili všetky podklady, banka nezačne úver schvaľovať. Takže ak ste napríklad doložili všetky podklady pred týždňom, ale nemali ste napr. znalecký posudok, alebo nejaký doklad o príjme, ktorý si banka vyžaduje, banka nerobí žiadne úkony, až dokiaľ nedoložíte posledný dokument. Iný prípad je, ak ste doložili všetky dokumenty, ale banka si vyžiada ešte dodatočný dokument.

3. Predschválenie hyp. úveru. Ak už viete, ktorá banka bude pre vás najlepšia a chcete mať istotu, že vám úver vyjde, je možné si hyp. úver nechať predschváliť (ak daná banku túto možnosť ponúka). Následne sa do banky doložia doklady k vybranej nehnuteľnosti.

Každý prípad je v niečom iný, preto sa spoľahnite na odborníka v obore a naplánujeme za vás celý proces, aby ste sa vyhli riziku a starostiam.

Visual real, s.r.o.

Overený člen Združenia realitných kancelárií Slovenska

Súhlas so spracovaním osobných údajov

Dotknutá osoba v súlade s príslušnými ustanoveniami zákona č. 18/2018 Z.z. o ochrane osobných údajov a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov (ďalej len ,,ZoOOÚ“) potvrdzuje správnosť a aktuálnosť svojich osobných údajov uvedených v kontaktom formulári. Dotknutá osoba týmto čestne vyhlasuje, že udeľuje prevádzkovateľovi svoj výslovný, slobodný, vážny a bezvýhradný súhlas so spracúvaním jej osobných údajov v rozsahu: meno, priezvisko, telefonický kontakt, e-mailová adresa na účel kontaktovania dotknutej osoby ako záujemcu o spoluprácu v informačnom systéme sprostredkovateľa ,,klienti“ počas doby 180 dní od udelenia tohto súhlasu. Dotknutá osoba má právo kedykoľvek odvolať tento súhlas so spracovaním osobných údajov rovnakým spôsobom, akým ho udelila. Odvolanie súhlasu nemá vplyv na zákonnosť spracúvania osobných údajov založeného na súhlase pred jeho odvolaním. Práva dotknutej osoby vymedzujú najmä §§ 19 – 30 ZoOOÚ. Práva a povinnosti sprostredkovateľa, ako prevádzkovateľa, vymedzujú najmä §§ 31 – 46 ZoOOÚ. Dotknutá osoba potvrdzuje, že sprostredkovateľ splnil svoju oznamovaciu povinnosť v rozsahu požadovanom ZoOOÚ. Dotknutá osoba berie na vedomie, že na zabezpečenie toho, že spracúvanie jej osobných údajov sa vykonáva v súlade so ZoOOÚ sprostredkovateľ prijal primerané technické, organizačné a personálne opatrenia zodpovedajúce spôsobu spracúvania osobných údajov, pričom zobral do úvahy najmä použiteľné technické prostriedky, dôvernosť a dôležitosť spracúvaných osobných údajov, ako aj rozsah možných rizík, ktoré sú spôsobilé narušiť bezpečnosť alebo funkčnosť jeho informačných systémov. Sprostredkovateľ bude s osobnými údajmi dotknutej osoby zaobchádzať a nakladať v súlade s platnými a účinnými právnymi predpismi.

Zanechať kontakt


Zanechajte mi Váš kontakt a obratom sa vám ozvem

Napísať správu